Thursday, 14 March 2013

Najwa Latiff 's Drawing



Aslkum..  selamat datang ke galeri online .  Ini najwa latiff drawing... ada nampak tak mcm najwa? hehe...  hope ada nampak la yea..   sebenarnya sy tak brapa minat najwa tapi 'likers' dah vote.. so kena buat juga la yea..  :) 






Step drawing



Mulakan dengan lakaran dulu . dapatkan garisan yang betul untuk bentuk muka ... dan dapatkan saiz yang betul dengan reference.. ( gmbar leh amik kat internet ) .Lepas wat lakaran baru leh masukan kaler  . Mulakan dengan kaler yang paling muda seperti koko muda dan warna2 lain seperti warna pink untuk bibir. Mix kan kaler tu untuk dapatkan lebih nampak balance dari segi tone warna.




Lepas tu ..  start fokuskan kaler dekat mata . Kena start dengan warna yang paling muda dulu . buat rujukan secara lebih detail dekat mata ( jika rajin :) )  ... gunakan computer untuk fokus dekat mata. Last skali masukkan kaler gelap seperti warna koko paling tua seperti gambar dia bwh.




Ok last skali masukkan kaler dekat bahagian luar. ( bahagian tudung ) Masukkan kaler ape2 saje.. just kena make sure kaler yang muda dulu.. dan diikuti dengan kaelr gelap.





Proses yang ni sangat cpt sket ya.. hehe. ( sbb gmbar jus fokus dekat muka je )

Anyway , Thx for the visit :)















4 comments:

  1. ehhh sukaanyaaa !!! sukaanya tengok lukisan . Cendol suka lukisan . suka tengok lukisan dan suka tengok org melukis ...walaupun cendol tak reti lukiss..bestnye..
    jadi la ko lukiss..cantikk

    ReplyDelete